Rytmik

Frida är utbildad Rytmikpedagog, med examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon erbjuder fortbildning i Rytmik och musik för förskollärare. Ett uppskattat upplägg är att i samband med fortbildning även komma till förskolan och ha ett antal musiksamlingar med barnen.

”Till min hjälp har jag gitarr, flöjt, samt olika rytminstrument som barnen får spela på tillsammans. Jag har även en Amadinda, en stor xylofon av trä som jag tillverkat. Den är ett utmärkt instrument eftersom alla barn kan spela på den tillsammans.”

Frida leder idag ett antal grupper för förskoleålder och babyrytmik i Nacka församling.  Besök deras hemsida för mer info.

Exempel på tidigare och pågående rytmikprojekt:

Märsta Kommun, som en del i ett friskvårdsprojekt får barnen på att antal förskolor ha rytmik utomhus i sin vanliga lekmiljö. Detta som ett led i att låta barnen upptäcka nya sätt att röra sig och ge dem musikens verktyg i lek och dans. Hinkar kan bli trummor, balansverktyg, pallar… Rutschkanor och gungor får sina egna sånger.  Fantasi och musik hänger tätt ihop och kan ge barnen nya impulser till socialt samspel.

Lilla Nacka privat förskola i Ektorp. Rytmik och musik, 1 - 2 år.

Montessoriförskolan Svanen, Älta. Rytmik och musik, 2-5 år.

Timmermansgården, Stockholm. Babyrytmik för barn och föräldrar.

Nacka Församling. Babysång och rytmik för barn och föräldrar 0- 18 månader.